Ротарійці Ванкувера – дітям Львова

В грудні 2009 року в переддень свята Св.Миколая Ротарі клуб «Львів» в рамках своїх щорічних ротарійських традиційних акцій – відвідав Лопатинську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат та вручив 140 дітям подарунки у вигляді речей особистої гігієни, книжок, одягу, солодощів та інших речей. До цієї акції завдяки зусиллям ротарійців були долучені школярі середніх Львівських шкіл №№ 46, 60 та ліцею менеджменту. Особливим подарунком для дітей цієї школи-інтернату, які мають певні вади здоров`я і надають перевагу читанню книжок над телебаченням були КНИЖКИ.

Як відмітив у своєму листі до РК «Львів» один з мешканців Радехівського району – професор Львівської Аграрної академії п.Ю.Губені “Ваші візити – це така потрібна увага для обділених дітей і важливо що крім всіх інших дуже потрібних речей Вами привезені КНИГИ. Які ще книги. Якщо щось посіється в дитячих головах буде добре. Дякую Вам як громадянин та звичайна людина. Бог Вам у поміч”.

Для дитячого будинку с.Сасів Золочівського району ротарійцями було закуплено електросушильну машину для білизни та цифровий фотоапарат. Всі ці дуже потрібні речі були завезені членами РК «Львів» Віктором Винником, Анатолієм Гайдою (президент- електом) та Ігорем Савчикевичем (президентом) символічно 24-25 червня напередодні щорічного зібрання клубу присвяченого «передачі президентської влади».

PICT0043

Під час проведення цієї добродійної акції ротарійцями були вивчені потреби школи-інтернату та прийнято рішення про пошук партнерського клубу з-за кордону для її здійснення. На наше прохання люб`язно відгукнувся Rotary Club of Lions Gate, North Vancouver. На пропозицію РК «Львів» канадські ротарійці зібрали кошти для надання благочинної допомоги Лопатинській школі-інтернату, що знаходиться в Радехівському районі та дитячому будинку с.Сасів Золочівського району.

Kad 2009 10

Завдяки спільним зусиллям двох Ротарі клубів з Канади та Львова для школи-інтернату с. Лопатин було закуплено 20 ліжок з металевою основою, 30 приліжкових тумбочок та 10 шкільних парт та традиційно привезено зібрані ротарійцями КНИЖКИ.

PICT0027
PICT0037
PICT0053

Хочеться ще раз висловити подяку Rotary Club of Lions Gate, North Vancouver, який відгукнувся на нашу пропозицію та надав частину коштів для здійснення благодійної акції.

PICT0038

Чи не вперше не використовувалися ротарійські мечінгранти, а Ротарі клуб з Канади надіслав безпосередньо кошти на рахунок Ротарі клубу «Львів» і це добрий приклад для подальшої ротарійської співпраці між Українськими та закордонними клубами.

Ігор Савчикевич – паст-президент РК «Львів»
Віктор Винник – скарбник РК «Львів»