Повідомлення Губернатора про візит Президента РІ Д.К.Лі в наш Дистрикт

Дев’ятого і десятого грудня 2008 року гостив в нашому Дистрикті 2230 (Варшава, готель Радісон) Президент РІ Донг Курн Лі разом з Дружиною Янг. Була ця вдала зустріч групи Ротарійців, Ротарактівців, а також молоді з довгострокового обміну, перебуваючих в нашому Дистрикті, з Президентом РІ. Традиційно Президент представив програмні засади свого року, заохочуючи особливо до праці над зростанням членства, а також участі в акціях, скерованих на зменшення смертності дітей. Такий візит був також можливістю до вручення відзнак ПХФ, відзнак для окремих Клубів, а також значків Ротарі для новоприйнятих членів нашої організації.

Особливу радість Президентові РІ спричинила можливість поговорити із залом рідною мовою, що уможливила йому Ротарактівка з Вроцлава Олександра Дудек перекладачка з корейського. Музикальну оправу вечірки забезпечили виступи видатних митців в особах Патриції Пєкутовської (скрипка), Януша Тилмана (рояль) і Івони Єндржих (гонги).

Зустріч удалася завдяки мобілізації наших відданих Подруг і Колег з Варшави, в тому особливо ПДГ Анджея Людека, Голови Комітету по прийому Президента Д.К.Лі, а також АГ Кристини Яніч, яка мобілізувала Ротарійців, головним чином варшавського середовища, до участі в зустрічі. Слова вдячності я керую також до ДГЕ Войцєха Брохвіча-Левінського, Пьотра Пайдовського і Лукаша Гроховського. На підкреслення заслуговує також факт, що в тій зустрічі супроводжував нас Посол Республіки Корея Сі-хиунг Лі.

У другий день візиту Президентська Пара гостила в Канцелярії Маршалка Сейму РП та мала розмову з Гендиректором Канцелярії Яромірем Соколовскім, яка прийняла прямо сімейний характер. На закінчення візиту в VIP-частині аеродрому мало місце, досить несподівана, але така, що матиме наслідки, зустріч Президента Д.К.Лі з Президентом Лєхем Валенсою. Президент РІ в повних словах поваги для лауреата Нобелівської Нагороди Миру запросив його на Конвенцію до Бірмінгему. Запрошення було прийняте.
Фотозвіт даної події Ви можете побачити тут.

Тадеуш Плузінські,
Губернатор Д-2230