Осінь у Львові 2009

На запрошення РК “Львів” 03 жовтня 2009 року відбулась щорічна зустріч ротарійців „Осінь у Львові”. Традиційний ротарійський захід відбувся під гаслом „Володимир – Волинський – забута столиця України”.

За ініціативи РК „Львів”, за підтримки РК „Львів – Ратуша”, РК „Львів – Центр”, РК “Леополіс” і сприяння Львівської філії Національного науково – дослідного реставраційного центру України ротарійці долучилися до реставрації ікони початку ХV – XVI ст. “Спас нерукотворний”. Роботи тривали кілька років.

В гостях у львів’ян були клуби з Тернополя та Рівного. Ротарійській громаді була представлена ікона, відреставрована у Львівському реставраційному центрі під керівництвом Мирослава Отковича. Зустріч ротарійців з художниками – реставраторами м.Львова відбулася у Львівському історичному музеї, що на пл.Ринок, 2 біля Музею – пошти.

Під час зустрічі пан Мирослав Откович розповів про історію ікони, її шлях до реставрації та труднощі що виникали на цьому шляху. Безпосередньо про відновлення ікони розповіла реставратор центру Олександра Гливка. Крім цього була наведена історична довідка про місто Володимир – Волинський, де була знайдена ікона.

Відбувся благочинний аукціон, на якому були представлені малюнки, виконані дітьми з сиротинців. Кошти, зібрані під час акції, будуть направлені на допомогу сиротинцям Львівської області. Спільним рішенням львівських ротарі-клубів буде видано пам’ятний альбом про участь ротарі – клубів Львова в мистецьких програмах.

Секретар РК “Львів” Мельник Юрій