Комюніке Губернатора Т.Плузіньского про Дистриктальну Конференцію у Вроцлаві

15-17 травня 2009 року у Вроцлаві мала місце одна з найважливіших подій в житті Ротарі – Конференція Дистрикту. Підготовкою Конференції з технічного і організаційного боку зайнявся мій рідний клуб РК Вроцлав, з якого найбільше заангажованими були друзі Юзеф Адам Дзьонско і Анджей Кєжковскі, а також Хенрик Кочан. Засідання відбувалися в гарних залах Вроцлавського Університету, між іншим в актовій Залі Леопольдинськєй. Змістовна сторона містила загально прийняті елементи завершення перебігу каденції Губернатора 2008/09.

Про артистичну оправу подбали між іншим Мацєй Сигіт зі своїм колективом „Сигіт Банд”, у якому як вокалістом виступав Професор Ян Міодек, а також інші видатні представники бізнесу і вроцлавської науки, а також ансамбль бандуристок Ольги Марко, який грав українські твори. Цілісність досконало провели Станіслав Рибарчик з РК Вроцлав Центр і Мацєй Мазур з РК Вроцлав. Під час артистичного вечора відбулося особливо миле торжество надання звання Почесного Члена Ротарі всіх трьох вроцлавських клубів професору Войцєху Віткєвічу, який має надзвичайно багато заслуг.

Зустрічі і розмови, а також офіційні контакти, напр. Комітету ІСС Польща-Німеччина піднімали важливі проблеми, цікаві для Ротарійців нашого Дистрикта. Ми радіємо з участі Губернатора сусіднього Дистрикта 1940 Волфа-Райнера Хермела.

Працюючи над розвитком ротарійського руху на Україні, я занедбав, як видається, певні елементи цієї справи на території Польщі. Виникає то, на жаль, з невідповідного рівня співробітництва між цими частинами Дистрикта 2230, що стає дедалі помітніше. Оскільки однак ми будемо ще протягом декількох років разом, ми мусимо інтенсивно шукати площин порозуміння, в протилежному разі постраждає від цього весь ротарійський рух в цій частині Європи.

Другою, важливою темою, яка виникла на Конференції була справа електронних медіа і зміна оператора, обслуговуючого наш Дистрикт. На жаль будить це безперервно багато емоцій, а п’ятнична зустріч Консультативного Комітету Губернатора за участю ПДГ мала дуже бурливий перебіг. У підготовці є наступне комюніке, яке буде оприлюднене, якщо виявиться, що виникне така потреба. Привід цих емоцій повільно стає безпредметним, оскільки співробітництво з Цифронетом добігає кінця. Моєму наступнику я передам угоду співробітництва з новим оператором – майже вдвічі дешевшим, і таким, що має значно більші операційні можливості. У цьому моменті я хотів би подякувати усім тим, які співпрацювали з Цифронетеом і незважаючи на багато зауважень уможливлювали функціонування зв’язку в нашому Дистрикті. Період цього співробітництва, як вже я згадав, добігає кінця, нове відкриття буде представлено на днях, ми презентуватимемо тоді нового оператора, а також колектив, готовий до техобслуговування і особи, які допомогли мені в оформленні цієї справи.

На закінчення я хотів би передати інформацію, що функціонування нашого Дистрикта дістало дуже добру оцінку представників Президента Ротарі Інтернешнл – Реймонда і Елізабет Інграм.

Тадеуш Плузіньскі
РІ Губернатор Дистрикту 2230