Дуже яскравий приклад співпраці Ротарійців та місцевих громад

  У 2010 році Ротарі Клуб Львів  став одним із засновників благодійної організації  «Фонд розвитку Глинян». Приймаючи таке рішення, Клуб довірив свій імідж ідейному організаторові фонду – членові  Клубу, вихідцеві з Глинян, Олегові Гуралю, який став директором фонду.В рамках цієї ініціативи Ротарі клуб Львів організував навчання по роботі з міжнародними організаціями, які виділяють кошти на допомогу місцевим громадам.

   Результатом цього стало те, що благодійна організація «Фонд розвитку Глинян» та  Глинянська міська рада (Львівська обл.) взяли участь і два рази поспіль стали переможцями проектів Представництва Європейського Союзу в Україні, які спрямовані на розвиток та самоорганізацію місцевих громад.

  1. Впродовж 2012-2014 рр. було успішно реалізовано грантовий проект «Запровадження енергоощадних технологій у Глинянській районній лікарні» за фінансової підтримки ЄС на суму понад 2 млн. гривень, завдяки якому лікарня стала модернізованою.

  1. У 2013 р. міська рада та «Фонд розвитку Глинян» подали ще один проект. І з-поміж 400 альтернативних проектів, які брали участь в конкурсі, знову отримали фінансову підтримку ЄС. Загальна вартість проекту – 483512, 98 євро, з них 10% – внесок української сторони, а 90% фінансує на безповоротній основі Європейський Союз.

  Було підписано грантовий договір про відновлення приміщення нашої старої школи (австрійська будівля кінця ХІХст. площею 1000 м.кв.) та створення на її базі інтелектуального та розвиткового центру – багатофункціонального навчально-виробничого комплексу трансформерного типу «Мозаїка».
Закінчення проекту у 2017 році.

DSCN5364