Дорогі друзі!

В найскладніший час для польского народу я хочу висловити глибоке співчуття і сум серця через трагічну загибель в страшній катастрофі під Смоленськом польського президента, його дружини і кращих представників польської нації. Страшна звістка було великим ударом для нас, і разом з Вами схиляємо голови у молитві за померлих.

В обох наших народів спільна історія, спільний кордон, протягом століть створені спільні сім’ї, і сьогодні у нас є спільне горе! Ми знаємо, що польський народ знайде в собі сили, щоб пережити ту страшну подію у світовій історії,думаючи про майбутнє Польщі.

Тепер весь світ та і весь український народ з Вами! Бог дасть вам силу і віру в той важкий час!

Президент РК „Львів”
ІГОР САВЧИКЕВИЧ

IMG_1412

Drodzy przyjaciele!
 W najcięższym czasie dla Narodu Polskiego chcę wyrazić głębokie współczucie i smutek serca z powodu tragicznej śmierci w strasznym wypadkupobliżu Smoleńska Prezydenta Polski, jego żony i najlepszych przedstawicieliswojego narodu. Straszne wiadomości był duży cios dla nas i razem z wamichylimy głowy w modlitwie za zmarłych.

W obu naszych narodów wspólnahistoria, wspólna granica od wieków, stworzyliśmy wspólny rodziny i dziś mamy – wspólny żal! Wiemy, że naród polski znaleźć siłę, by przetrwać tenstraszny wypadek w historii świata dla przyszłości Polska.

Teraz całyświat i cały naród ukraiński z Wami! Niech Bóg Wam posyła siły i wiary w tymtrudnym czasie!

Rotary Club Lviv
IGOR SAVCHYKEVYCH