Допомога дітям, чиї батьки загинули на війні в зоні АТО

Кожен в міру своїх можливостей повинен робити все для зменшення негативних наслідків війни, яка відбувається на сході України в зоні АТО. Дуже важливою справою є надання допомоги дітям, чиї батьки загинули. Ці дітки залишаються без батька, або обох батьків і їх психологічний стан потребує великої допомоги. Ротарійці також не залишаються осторонь цієї великої проблеми в нашій країні і всіляко допомагають, як армії так і конкретним жителям сходу України. І стараються надавати допомогу в оздоровленні та покращенні психологічного стану, тих хто постраждав на цій війні, особливо дітям.

Ротарі клуби Львова та Кракова на щорічній зустрічі у Львові «Осінь у Львові», яку організовує Ротарі Клуб «Львів»  домовилися та успішно провели благочинну акцію по реабілітації та відпочинку дітей, чиї батьки загинули. З 25 серпня по 04 вересня 2017 року було відправлено 24 дитини на відпочинок до Польщі. Перші три дні діти перебували в місті Краків, де мали можливість оглянути це прекрасне місто та його мальовничі околиці. В Кракові діти проживали в сім`ях ротарійців з Ротарі Клубу «Краків» та в сім`ях їх друзів. В цих ротарійських родинах була створена затишна та душевна атмосфера, щоб дітки могли відчути любов, з якою їх приймали наші польські друзі. Під час проведених екскурсій діти змогли побачи багато пам`яток, музеїв, відвідати Українську церкву, королівський замок «Wawel» та інші цікаві об`єкти Кракова.

Потім діти помандрували на узбережжя Балтики в містечко Lukecin, де їх розмістили  на базі відпочинку Краківської академії AGH. Ректор даної академії особисто відвідав дітей на морі та привіз їм багато подарунків. Під час відпочинку на березі моря для дітей було проведено багато незабутніх поїздок. Це і відвідини «піратського корабля», де всіх діток було посвячено в моряки, поїздка в заповідник з можливістю побачити диких зубрів, кабанів та інших звірів, перебування на справжньому маяку, катання на старовинному потязі та саме головне – це купання в МОРІ. Під час відпочинку на морському узбережжі для дітей було організовано багато різних вікторин, забав та інших цікавих заходів. Дітей відвідали керівники гміни (району), де знаходиться містечко Lukecin та привезли багато подарунків. Все це, ми надіємось, дало можливість діткам хоч на певний час забути про всі негаразди та оздоровитися.

Після перебування на балтійському узбережжі діти переїхали до міста Ярослав, де ротарійці з Ротарі Клубу «Ярослав» їх сердечно зустріли, нагодували та традиційно обдарували подарунками. До Ярослава приїхали представники Краківської академії, які привезли для кожної дитини шкільні наплічники, з різними приладдями та окремо косметичні набори для їх мам. Зранку діти відвідали українську церкву, де відбулася літургія.

Всю поїздку дітей зі Львова та назад супроводжували та опікувалися ними: член Ротарі Клубу Львів Юрій Басараб, отець Тарас Мисяковський, як представник Гарнізонного храму імені святих Петра і Павла, який проводив з дітками щоденні богослужіння,  Ірина Вітник  – волонтерка з центру допомоги сиріт, лікар – педіатр Олена Поліщук та психолог Тетяна Тесленко. Велика подяка всім нашим представникам за їх професійно виконану роботу.

Всі ми прекрасно розуміємо, що така акція не могла відбутися без великої фінансової допомоги, як з української так і з польської сторони.

З української сторони фінансову допомогу надали: ПАТ «Кредобанк» та його працівники (відповідальні – ротарієць Віктор Винник та працівники банку Оксана Лящишин-Кравс, Ірина Куцір, Анна Нич), члени Ротарі Клубу «Львів» – Андрій Гудзоватий та його благодійний фонд імені Петра Гудзоватого «Соловей» (відповідальна Ярина Чижевська), Ігор Павлиш та його мережа аптек «3і», Генадій Кройчик, Анатолій Гайда, Юрій Циндра та інші.

З польської сторони фінансово підтримали дану акцію Ротарі Клуби «Краків», «Ярослав», «Свіноусьтьє», Краківська академія AGH так і окремі ротарійці. Велика подяка ротаріцям Польші за підтримку та спільне проведення цієї благодійної поїздки.

Дуже важливо, що дана благодійна акція відбулася в той час, коли недолугі політики стараються посварити поляків та українців. І ротарійці вкотре доводять своїми конкретними справами, що МИ є дружніми народами і нас ніхто не посварить.

Подяки батьків за організовану Ротарі Клубом «Львів» та Ротарі Клубом «Краків» поїздку дітей на реабілітацію та відпочинок в Польщу можна переглянути тут

Фото з поїздки

Координатор даної акції

Член Ротарі Клубу « Львів»                                        Ігор Савчикевич